یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۰
کد مطلب: ۴۱۲۲۶۴

در ادامه سلسله جلسات بررسی بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۵ شرکت‌های دولتی در دیوان محاسبات کشور، عملکرد و بودجه پیشنهادی سازمان صدا و سیما، سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران(هما)، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در جلسات جداگانه ای بررسی شد.

جدیت دیوان محاسبات در واقعی سازی بودجه شرکت ها

به گزارش خانه ملت به نقل از مرکز رسانه، بین الملل و نظارت عمومی دیوان محاسبات کشور، دادستان این نهاد نظارتی در این جلسات با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی سازمان ها و بهره گیری از هوش مصنوعی در آنها، هدف از برگزاری این جلسات را کمک به شرکت‌های دولتی برای تصویب بودجه‌ای درست و کارآمد و واقعی سازی بودجه شرکت ها دانست.

تاکید بر ارائه بموقع گزارش های مالی صدا و سیما به دستگاه های نظارتی  

در جلسه بررسی عملکرد سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، بر ایجاد تناسب بین افزایش بودجه با افزایش حقوق و مزایای کارکنان، محاسبه بهای تمام شده خدمات و فعالیت ها، ارائه بموقع گزارش های مورد درخواست دستگاه های نظارتی  و ارائه صورت های مالی به سازمان برنامه و بودجه و دیوان محاسبات کشور تاکید شد.در این جلسه محمدی دادستان دیوان محاسبات گفت: نظم بودجه ای صدا و سیما کمک می کند تا رسالت ملی خود را بدرستی انجام دهد.

قیمت های نازل نگهداری، عامل رسوب کالاها در بنادر

در جلسه دیگری، بودجه سال آینده سازمان بنادر و دریانوردی بررسی و اجرای سند ابلاغی اصلاح ساختار سازمانی و ارتقای بهره‌وری، الکترونیکی کردن مجوزها، هوشمندسازی بنادر و دریافت وب‌ سرویس اسناد و اطلاعات بعنوان مهمترین اقدامات این سازمان مطرح شد.

دادستان دیوان محاسبات کشور در این جلسه با بیان اینکه باید مانع از تحمیل نیروی انسانی غیرمتخصص به سازمان بنادر و دریانوردی شد، تعرفه کم و نازل در نگهداری کالاها را عامل رسوب کالاها در بنادر دانست.

فقدان تناسب نیروی انسانی با حجم عملیات شرکت هواپیمایی هما

همچنین در جلسه ای جداگانه، گزارش شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران(هما) از عملکرد سال ۱۴۰۳ و ۶ ماهه ۱۴۰۴ارائه شد که بر اساس آن فقدان تناسب نیروی انسانی با حجم عملیات، فرسودگی ناوگان، بهره‌ برداری اندک از دارایی‌ها، تشریفات طولانی خرید تجهیزات ناوگان، بدهی معوق و مطالبات وصول نشده از جمله مسائل و مشکلات این شرکت عنوان شد.

۱۹۸ طرح نیمه تمام ایمیدرو در انتظار تخصیص بودجه

بررسی عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) بخش دیگری از این جلسات بود که موضوعاتی چون ۱۹۸ طرح نیمه تمام، کمبود نیروی انسانی متخصص، عدم وصول طلب از خزانه داری، عدم رعایت آیین‌نامه انتظام‌بخشی، انحراف در پرداخت حقوق و دستمزد از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.
در ادامه دادستان دیوان محاسبات کشور خاطر نشان کرد: ماهیت واقعی شرکت‌های توسعه‌ای باید مشخص و معین شود تا مورد حمایت قرار گیرند.  

ضرورت بهره مندی از هوش مصنوعی و ایجاد اقتصاد آنلاین در بانک مرکزی

در ادامه جلسات بررسی بودجه پیشنهادی شرکت های دولتی در سال ۱۴۰۵، در جلسه ای جداگانه عملکرد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بررسی و مشخص شد تحقق منابع پیش بینی شده بانک مرکزی تحت تاثیر تغییرات نرخ ارز بوده و این نهاد عملیات سوداگرانه ندارد.

محمدی دادستان دیوان محاسبات کشور، انتظارات قانونی و مردمی از بانک مرکزی را حفظ ارزش پولی، ایجاد ثبات در نرخ ارز و کنترل تورم دانست و گفت: باید اضافه برداشت‌ها، کسری‌ها و نرخ ارز کنترل شود و در این زمینه اقدامات مثبت صورت بگیرد و فعالیت‌های سوداگرانه بانک‌ها کنترل و بهره مندی از هوش مصنوعی و ایجاد اقتصاد آنلاین به ویژه در خصوص پول‌های مجازی مدنظر باشد. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار